همانطور که در مقالات قبلی اشاره شد، ریکاورپوینت یک راهکار بکاپ گیری مستمر و متوالی است که امکان ارائه رپلیکشن بصورت sync و async را ارائه می کند. در ادامه با برخی اصطلاحات و تعاریف اولیه روی این راه حل آشنا خواهیم شد:

RPA: نام دیگر تجهیزات سخت افزاری EMC است که از نرم افزار recoverpoint پشتیبانی می کند و appliance دارای دو پورت FC می باشد

Splitter : در واقع یک کد نرم افزاری است که می توانید سه نوع اسپلیتر داشته باشید. وظیفه اصلی اسپلیتر array-based اطمینان از دریافت یک کپی از هر داده Write بر روی production Lun می باشد که بایستی توسط RPA دریافت شود. در سایت عملیات (سایت مبدا)، وظیفه splitter تفکیک کردن و جداسازی IO بگونه ای است که هم RPA و هم ذخیره ساز یک کپی از داده write را دریافت می کنند. در سایت مقصد یا سایت بازیابی DR، وظیفه splitter جلوگیری از نوشتن غیرقابل پیش بینی write ها از هاست هاست.  

recoverpoint repository volume : یک نوع والیوم اختصاصی روی ذخیره ساز SAN در هر سایت می باشد، یک والیوم repositoy برای هر RPA Cluster موردنیاز است. این repository نقش نگهداری اطلاعات پیکربندی درباره RPA ها و گروه های CG را دارد. در نظر داشته باشید که این والیومها فقط به RPA ها نشان داده می شوند و اندازه repositoy حداقل 2.8 گیگابایت است. 

recoverpoint journal volume: والیوم های ذخیره سازی san-based هستند که برای هر کپی که در یک CG استفاده می شود بکار می رود.(production copy, local replica copy, remote replica copy). همچنین والیوم های ژورنال فقط به EMC RPA ها نشان داده می شوند و هاست ها امکان دیدن و استفاده از آنها را ندارند. باید خاطرنشان کرد که دو نوع ژورنال والیوم وجود دارد:

ژورنال های المثنی که به آنها replica journal می گویند و برای نگهداشتن اسنپ شات ها مورد استفاده قرار می گیرند. آنها همچنین، متادیتا برای image و bookmark ها را نیز نگهداری می کنند.

production journal volume یا JVOL ها که در مواقعیکه لینک بین سایت ها با مشکل مواجه می شود مورد استفاده قرار می گیرند. در چنین شرایطی، اطلاعات مشخص شده به ژورنال producation نوشته می شود و هنگامی که لینک ارتباطی آنلاین شد آنرا به replica سینک می کند. این پروسه delta marking نامیده می شود و تحت عنوان مد marking از آن یاد می شود. ضمنا حداقل اندازه ژورنال والیوم ها 10 گیگابایت برای یک CG استاندارد و 40 گیگابایت برای یک CG توزیع شده می باشد. 

replication set: بر اساس یک CG و روی آن تعریف می گردد.  یک والیوم ذخیره سازی محافظت شده از سایت production و المثنی آن می باشد که عمل نگاشت و مپ کردن والیوم های عملیاتی به المثنی را انجام می دهد. می توان چند replication set داخل یک CG داشته باشید با فرض اینکه آنها ژورنال والیوم های یکسانی را به اشتراک خواهند گذاشت.  

consistency group: گروهی منطقی از والیوم های مشابه یا والیوم واحدی هست که به منظور نگهداری ترتیب عملیات نوشتن بین والیوم ها ایجاد می گردد.

producation volume: شامل داده ها و اطلاعاتی است که در مبدا برای حفاظت در نظر گرفته می شوند. در حقیقت می توان آنها لانهای عملیاتی هستند که ارزش محافظت و تکثیر را دارند. 

Cluster: یک کلاستر مجموعه از دو تا هشت RPA است که به یک repository volume دستیابی پیدا می کند.

پشتیبان متوالی و مستمر یا اصطلاحا continuous backup به چه معناست:

هر عمل write بصورت بلادرنگ و لحظه ای به دو قسمت تقسیم و تکثیر می شود که این تکثیر داده می تواند بر اساس نیاز sync یا Async متفاوت باشد. در بیشتر حالت ها، write را مانند snapshot فرض می کنند. اما اینکه بدانیم چگونه عملیات نوشتن ما تکثیر می شود حائز اهمیت است. برای شفاف شدن این رپلیکشن بایستی مطالب بیشتری بدانید.

splitter ها یک کپی از داده های نوشتنی (write) را ایجاد و به RPA جهت ریپلکشن چه بصورت محلی و چه راه دور ارسال می کنند. برای جداکردن و تقسیم این write ها، شما به یک write splitter نیاز دارید. اما واقعا این چیز پیچیده ای نیست. سه نوع splitter یا همان جداکننده داریم که شامل موارد زیر می باشد:

Host splitter: که یک قطعه کد نرم افزاری است که بر روی هاست فیزیکی نصب می گردد

Fabric splitter: یک قطعه کد نرم افزاری است که بر روی سوییچ های فابریک سیسکو یا بروکید نصب می گردد.

Array splitter: یک قطعه کد نرم افزاری است که آنرا بر روی آرایه ذخیره ساز نصب می نمایید.

خود ریکاورپوینت نیز یک نرم افزار هوشمند است که بر روی تجهیز سخت افزاری قرار گرفته و در قالب یک دستگاه برای عملیات رپلیکشن مورد استفاده قرار می گیرد. هر سایت فیزیکی قادر به پشتیبانی از 2 تا 8 appliance از این تجهیز می باشد. 

فرستادن دیدگاه


حامیان